2010. július 5., hétfő

Nemzeti Homokozó 4.

Egy papír nem lehet veszélyes.

Jelentette ki Navracsics Tibor ma az Országgyűlésben, mikor az ellenzék a NENyi kifüggesztéséről hozott kormányhatározatot bírálta.

Akkor emlékeztetem Miniszter urat, hogy az ötvenes években már kellett kitenni egy papírt minden közintézményben (tanteremben, tanácsházán, stb.). Azon a papíron Rákosi Mátyás képe volt. És az a papír sem okozott gondot senkinek.

Ugye.

És ha már itt tartunk: A magyar trikolor - lyukkal vagy anélkül -, vagy az árpád-sávos zászló is csak egy darab vászon, semmi jelentősége. A magyar korona is csak tűzzománc lapokkal és színes kavicsokkal díszített 3 db aranylemez, nincs jelentősége. A gárdamellény csak egy darab hímzett posztó, ezért nem veszélyes. A bankjegy is csak egy színes papírdarab, nincs különösebb értéke.

És a horogkeresztes karszalag is csak egy darab szines rongy, ezért nem volt veszélyes. Az SS-jelvény is csak egy darab acél, az sem volt veszélyes.

Miniszter úr, tessék szíves lenni egy kis történelmet, logikát és hermeneutikát tanulni, mielőtt minősíteni tetszik a papírdarabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése