2010. július 4., vasárnap

Homokozó

Agyhalottak nem csak az országgyűlésben vannak. A jogerős bírói ítélettel megszüntetett félkatonai civil szervezet főnixként újra-újra támad. Most éppen másként hívják, másképpen néznek ki, de a lényeg ugyanaz: a "magyarság" (bármi legyen is az: talán a fehér bőrű, rendes, sokgyerekes családot fenntartó, dolgozó emberek) védelme az "ellenségtől" (bárki legyen is az: talán a másmilyen bőrszínű, lusta, segélyekre hajtó emberek, vagy más orrméretű, más nyelvet beszélő, ráadásul a pénzt birtokló és irányító emberek csoportja, vagy talán a másfajta szexuális beállítottságú emberek). Egyébként bohóctréfának is rossz, hogy a betiltott szervezt helyett létrehozott, ugyanazon "parancsnok" vezette szervezet a magyar korona valamilyen másolatát igénybe véve alakul meg.

Ami a legszomorúbb, hogy ebben a hebrencs társaságban országgyűlési képviselők is felbukkannak. Sőt, beszélnek. Csakhogy: ha a kormány munkája nem tetszik, akkor azt, mint országgyűlési képviselő, az ülésteremben kellene elmondani, szép értelmes mondatokban. Mert itt, a hőbörgőknek ugye nem kell szép, értelmes mondatokat mondani, csak néhány bevált szófordulatot kell bedobni (Trianon, felelőtlen kormányzás, stb.), és az ünneplő tömeg közfelkiáltással egyetért. Az ülésteremben meg kultúráltan kell fogalmazni, de a szép fogalmazás még nehezen megy annak, aki a hőzöngő tömeg előtt szokott beszédet tartani. Igaz, hogy a kormánytöbség meg úgysem figyel oda, mert az ő agyuk is ki van szerelve - vagy legalábbis erre lehet következtetni az eddigi másfél hónap működés alapján - és az ellenzék felől érkező kérdésekre úgyis a "nem" gombot nyomja meg, ha kell, ha nem.

Mint már korábban írtam, nem tartom szerencsésnek, ha a megválasztott parlament képviselői az utcára viszik a politikát - igaz, akkor kormánypárti nagygyűléssel kapcsolatban. Most az ellenzékkel kapcsolatban is ezt kell mondanom: demokratikusan megválasztott képviselő az ülésteremben politizáljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése