2010. július 2., péntek

Játszószoba

Királyság még nincs.

Egyszemélyi diktatúra már van.

CSAK az számít, amit I. Orbán Miniszterelnök gondol? Tényleg az a 227 Fidesz- és 36 KDNP-tag (ez összesen 263 fő) azért van ott, hogy a Zemberek által a Forradalomban Felkent Miniszterelnöknek akaratára bólogasson? Ezeknek az embereknek egyéni ítélőképessége, akarata, lelkiismerete, gerince nem számít? Vagy ezeket az erényeket a párttagsági könyv helyettesíti? Esetleg eliminálja? És ha valaki nem azt teszi, amit Óvóbácsi mond, akkor az kikap?

Vagyis a Zembereknek az a jó, ami I. Orbán Miniszterelnöknek jó? 8.034.394 fő szerepelt a 2010-es választások első fordulójában.  Szavazóként megjelent 5.172.222 fő. (64,38%) Ebből 67,88% szavazott a Fidesz-KDNP szövetségre (az adatokat itt lehet ellenőrizni). Összes választópolgárra vetítve ez 43,70%. Vagyis a válsztásra jogosult Zemberek 56,30%-a úgy gondolja, hogy neki nem jó az, amit I. Orbán jónak tart, hiszen vagy nem ment el szavazni, vagy nem rá szavazott.

Dehát végülis forradalom van, el kell fogadnunk az Erős Vezető akaratát.

Csak arra volnék kíváncsi, hogy Orbán Viktor joghallgató állam- és jogtörténetből hogyan vizsgázott. Ott elvileg kellett tanulni, hogy a demokrácia hogyan működik. Vagy akkor (1987-ben diplomázott) csak a népi demokráciát tanulták? Amiben ugye van egy nép, egy nemzet, egy Vezető, akire mindenki fölnéz, és mindenki az Ő szavát szomjazza, és abban hisz, amit Ő mond.

Hívhatják Kim Ir Szen-nek, Mao Ce-tung-nak, Fidel Castro-nak, Adolf Hitlernek, Kun Bélának, Rákosi Mátyásnak, Kádár Jánosnak. Úgy látszik, Magyarországon ezentúl Orbán Viktornak hívják.

1 megjegyzés:

  1. Na és ehhez mit szólsz?
    http://www.origo.hu/itthon/20100702-kotelezo-lesz-kirakni-a-kozepuletekben-orban-nyilatkozatat.html

    VálaszTörlés