2010. május 10., hétfő

Utazás!

Magyarjaim az Úrban (vagy hol is?)

Utazzatok tömegesen Versailles-ba. Mer' ott lesz a Világ Szeme június 4-én. A legújabb utazási iroda, a Magyarok Világszövetsége szervezésében.

Mikor tanuljátok meg végre, hogy ma, Európában, az Európai Unióban, aminek mi is tagja vagyunk, egyszerűen ciki vesszentrianonozni? És csodálkoztok, hogy Jan Slota azt teszi, amit magyarok elleni uszításnak neveztek?

Az 1920-ban kötött békeszerződés nem volt jóhiszemű, sem igazságos, sem sportszerű, életszerű végképp nem. Az 1920-ban megkötött békeszerződés egyértelműen az Osztrák-Magyar Monarchia szétdarabolását tűzte ki célul, mert Európa közepén veszélyes lett volna egy erős, gazdasági-katonai hatalommal rendelkező államszövetséget meghagyni. Az, hogy a Monarchia a vesztes oldalra került, kapóra jött Franciaországnak és Angliának. Azt csináltak, amit akartak. És még örülhetünk is, hogy Románia csak Erdélyt és a Partiumot kapta meg, hiszen eredetileg a Tiszáig követelte magának a területet.

Amit pedig, drága magyarjaim, folyamatosan figyelmen kívük hagytok: az 1920-as békeszerződéssel, 1686 óta először, megteremtődött egy független magyar állam létrehozásának lehetősége. Hogy mi lett belőle, azt tudjuk.

Most pedig, az Európai Unió keretein belül már útlevél és vámvizsgálat nélkül utazhatunk Szlovéniába, Ausztriába, Szlovákiába; a schengeni egyezményhez már Románia is csatlakozott, azaz várható, hogy nemsokára oda is ugyanígy utazhatunk. Tehát marad Ukrajna, Szerbia és Horvátország, akik még nem EU-tagok, de a tárgyalások már velük is megindultak.
Jelen esetben pedig az államhatárnak adózási szempontból van jelentősége (lásd autók üzembehelyezési költsége).

Szóval, ha nem lett volna elég Dunaszerdahelyen, tessék vigyázni azzal a vesszentrianonozással, főleg Versailles-ben. Ott nem csak annyi lehet a következmény, hogy néhány nagyhangút a rendőrök megvernek. Sokkal komolyabb következményekkel járhat egy ottani randalírozás. Tetszik tudni, pl. egy kastélyberendezés kicsivel többe kerül, mint a futball-lelátó műanyag székei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése